top of page

Historie

van het Reunieorkest Trompetterkorps der Cavalerie

1995-heden

 

JOIN US

We are always looking for new talent. Contact us now for an audition.

 

Email:  info@mysite.com

Bep Warnas als Kapitein-Directeur van de KLU-kapel

Oprichting: opschorting dienstplicht

In 1995 werd de dienstplicht opgeschort. De dienstplichtige kapellen van de Cavalerie en de Artillerie werden samengevoegd onder de naam Trompetterkorps der Bereden Wapens.

Maar het huzarenbloed kroop waar het niet gaan kon: Jim van Leersum Sr. richtte het Reunieorkest TdC op. Op de eerste repetitie traden zo'n 40 muzikanten aan, om binnen enkele maanden uit te groeien tot een orkest van ca. 65 man. Het Reunieorkest presenteerde zich, na slechts enkele repetities, tijdens het Cavalerie Jaarconcert van het laatste dienstplichtige orkest. De traditie van het Cavalerie Jaarconcert heeft het Reunieorkest tot op heden in ere gehouden.

 

Chef-dirigent Bep Warnas 1995-2004

Bep Warnas werd bereid gevonden om Chefdirigent van het orkest te worden. Zoals eerder vermeld diende Bep Warnas vanaf 1948 enige jaren als instructeur bij het TdC, waar hij zijn militair-muzikale carriere begon. Via de Koninklijke Militaire Kapel kwam hij terecht bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, waarvan hij de laatste jaren van zijn carriere Directeur was. Al vrij snel na de oprichting van het Reunieorkest TdC werd een CD opgenomen en werd Anton Meijvogel, voormalig musicus en manager van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, (2e) dirigent van het orkest.

 

In korte tijd groeide het orkest uit tot een orkest dat op veel militaire en niet-militaire evenementen acte de presence gaf. Hoogtepunten daarbij waren o.a. de optredens op Paleis Soestdijk t.g.v. de verjaardag van Z.K.H. Prins Bernhard, de viering van Bevrijdingsdag in Wageningen, en een aantal buitenlandse optredens.  

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van het Reunieorkest TdC werd een dubbel-CD opgenomen, met als subtitel "12 tot 18 maanden verplicht, 5 jaar vrijwillig". Met deze subtitel werd gedoeld op het feit, dat de leden zich niet hadden kunnen voorstellen, na hun diensttijd nog bij het TdC terug te keren, en zeker niet voor een langere periode. Dat dit toch gebeurde (en nog steeds gebeurt) komt door de uitstekende sfeer die Bep Warnas in het orkest wist te brengen.

In 2004 overleed Bep Warnas na een kort ziekbed. Zijn plaats als Chefdirigent werd tijdelijk waargenomen door Anton Meijvogel.

 

In haar bestaan heeft het Reunieorkest Trompetterkorps der Cavalerie vele optredens in het binnen- en buitenland gegeven. Hierbij kan worden gedacht aan diverse optredens op Paleis Soestdijk, een concert in Bethune (Frankrijk), gezamenlijk concert met Heeresmusikkorps 100 in Munster (Duitsland), deelname aan Veteranendag en het Defile in Wageningen dat jaarlijk op 5 mei wordt georganiseerd. 

Daarnaast heeft het orkest een aantal CD's uitgebracht.

 

 

 

bottom of page