top of page

Welkom

op de website van het Reunieorkest Trompetterkorps der Cavalerie

 

Gebruik het navigatie menu om naar de pagina van uw keuze te gaan.

Terugblik Jaarconcert 2022

Op zaterdag 19 november 2022 gaf het Reunieorkest Trompetterkorps der Cavalerie voor het eerst sinds 2019 weer een Jaarconcert in Theater Flint in Amersfoort. Vanwege de Covid-19 pandemie was het in voorgaande jaren niet mogelijk om deze te organiseren.

De pandemie zorgde er ook voor, dat er gedurende twee jaar maar af en toe gerepeteerd kon worden. En als er gerepeteerd kon worden, dan waren er allerlei maatregelen nodig om ieders veiligheid te borgen.

Al met al niet de meest optimale voorbereiding die je je als orkest kunt voorstellen. Maar toen we weer "mochten", laaide het oude vuur vuur weer als vanouds op en werd er hard gewerkt door de muzikanten onder leiding van Kees Kramer.

En dat was te horen tijdens het Jaarconcert 2022! 

Voor de pauze werd het publiek getrakteerd op een licht klassiek programma met o.a. Valerius Variations (P. Sparke), Prelude from 49th Parallel (R. Vaughan Williams) en de mars Holyrood (K.J. Alford). Uiteraard stond ook de Huzarenmars 1881 van Hendrik Karels op het programma. Het publiek werd vakkundig door het programma geleid door vaste speaker Ed van den Bent.

Na de pauze opende het orkest het lichte programma met de muziek uit de animatiefilm "The Incredibles" en speelde het orkest een medley van de vier populairste liedjes in Nederland tijdens de bevrijding in 1945. Daarna was het tijd om de solist van de avond te presenteren: vocaliste Gaby Kaihatu. Samen met het Reunieorkest bracht Gaby een aantal songs van Burt Bacharach, Stevie Wonder en The Carpenters ten gehore. Het laatste nummer op het programma was traditiegetrouw de mars "Huzaren van Boreel". Als toegift werd, samen met Gaby, het toepasselijke "I will survive" gespeeld.

bottom of page